Suhrs er en højskole med fokus på madlavning, bæredygtighed og kreativitet. Oplev et frirum til fordybelse og personlig udvikling i et trygt fællesskab.
Vi holder til i to hyggelige byhuse i København - tæt på Nørreport St, Kongens Have, havnebade og Strøget. Her har vi ligget i over 100 år. Du kan bo hjemme eller på højskolen.
Book en rundvisning.
Om skolen
OPLEVELSER FOR LIVET
Suhrs handler om mere end mad, og vi har hverken karakterer eller prøver. Højskolelivet er i fokus, og det betyder et væld af oplevelser, blandt andet teaterture, kulturaftener, fester, hygge og samvær. Vi tager også på ture til skov og vand, og besøger inspirerende iværksættere, der er med til at gøre en forskel.
Se vores film her, hvor vi besøger svampefarmen Bygaard.
På hvert hold åbner vi vores egen pop-up restaurant i samarbejde med en inspirerende kok, hvor venner, familie og gæster udefra er velkommen.
Tilmeld Åbent Hus her
VI FAVNER KONTRASTER
På Suhrs er der plads til alle ambitionsniveauer, uanset om du ønsker at lære eller at arbejde professionelt med at lave mad. Vi går ind for forskelligheder og ønsker at nærme os dem med nysgerrighed og rummelighed.
OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL
Vi har samlet dem lige her.
DET SIGER VORES TIDLIGERE ELEVER
"Højskolen blev min redning til at finde en vej igen, og jeg er blevet inspireret til at tage en masse udfordrende valg og forfølge mine drømme" - Alvilda
"Jeg valgte som pitstop-elev, at tage på højskole som en pause fra studie - og hverdagslivet, og jeg kan klart anbefale det" - Torben
Mød dem her
Vores kernefag
Bæredygtighed og økologi
Natur og Miljø
Gastronomi
Keramik og Raku
Æstetik
Iværksætter
Sociologi
Krop og psyke
Madlavning
Motion
Fag og emner
VORES TRE LINJER
GASTRO: På Gastro lærer du at lave mad, som er udover det sædvanlige. Du kan være med uanset om du er øvet eller nybegynder. Du lærer om teknik, tilsmagning, anretning, menu-udvikling og meget mere. Vi får også tid til leg og eksperimentere, når vi går i dybden med emner såsom saucer og fond.
OMSTILLINGSAGENT: Omstillingsagent fokuserer på løsninger, og på, hvordan vi omstiller os til en bæredygtig fremtid fyldt med mad, smag og grøn udvikling - i pagt med naturen. Du får en forståelse for, hvor maden kommer fra, fra jord til bord, og lærer om sæsoner, kvalitet og at anvende kød med omtanke. Vi besøger også jordbrug.
SOMMELIER OG BRYG: På SOMMELIER & BRYG oplever du et bredt spektrum af drikkelse, lige fra hjemmelavet øl, forfinede naturvine, limonade, te og kaffe, til kreative sirupper til alkoholfri mocktails. Vi udforsker også det spændende univers af fermenterede drikke og tager på udflugter.
VALGFAG & FÆLLESFAG
Vi har valgfag såsom Det Søde Køkken, Keramik, Bag, Bouldering, Ost Natur og Yoga & Meditation. Derudover har du fællesfag såsom Verdenskøkken, Smag på og fællesture, på tværs af linjerne.
Se alle vores valgfag her og fællesfag her.
Praktiske informationer
OPTAG
Vi har optag i januar (1. optag) og februar (2. optag) for forårsholdet, og i august og september for efterårsholdet. Et langt ophold på Suhrs varer ca. 3-6 mdr. Sommerkurserne er somregel én uge.
VÆRELSER OG ALDER
Eleverne bor typisk 2 personer på et værelse med et delt toilet og bad. Uanset hvor du bor, kan du spise alle dine måltider på skolen og deltage i aktiviteter uden for undervisningen - både hverdag og weekend.
Størstedelen af vores elever er i 20'erne, men det ændrer sig løbende fra hold til hold. Vi har ofte yngre elever, som kommer direkte fra gymnasiet, og ældre elever, som ønsker en (tænke)pause fra studie – eller arbejdslivet.
SPROG
Vi har både danske og internationale elever. Vi forventer blot, at du kan forstå et basalt dansk, da undervisningen foregår på dansk.
FØLG MED I HØJSKOLELIVET
Følg os på Instagram eller Facebook for at få et indblik i vores hverdag på højskolen.
BESØG OS
Nysgerrig på et langt ophold? Book en rundvisning, så du kan opleve, hvor rart her er.
Læs på Suhrs.dk om mulighederne for at få dækket togbilletterne.
Eller ring +45 33 12 80 53 og få en snak med os alle hverdage mellem kl. 9-14.
Læs også om vores ugekurser i sommerferien her