Brenderup Højskole

Vi er en almen højskole med plads til 50 elever. Vi har fokus på den bæredygtige livsstil igennem byggeri, keramik, re-design, havefag, kunst, adventure og det gode liv. Vi viser dig gerne vores dejlige højskole, så kom forbi til en rundvisning og få fornemmelsen af fællesskabet og de mange nye muligheder og venskaber der venter på dig.

Om skolen

Vi sætter verdenen i fokus, både indenfor bæredygtighed men også i mødet med andre kulturer. Derfor er der mulighed for studierejser til Marokko eller Bremen, samt frivilligt arbejde på vores venskabsskoler i Kenya og Nepal.

Vil du være en del af Brenderups fællesskab på et højskoleophold, hvor du arbejder med alt fra permakultur, keramik og andre kreative fag?

Eller er du optaget af de mange kulturer der definere vores verden og din egen brik i denne sammenhæng?

Få venskaber på den bedste højskole på fyn

Højskole på Fyn

Brenderup ligger i Danmarks navle, på Fyn, lidt nord for Middelfart. Skolen ligger i et naturskønt område, hvor stranden og skoven spiller en stor rolle for vores fokus på naturen. Derudover ligger skolen tæt på Odense, som du kan tage til med toget fra Middelfart.

Få en rundvisning af højskolen og se skolens historiske bygninger, den smukke have og oplev en ro og stemning, du kun sjælen møder i hverdagen.

Tag et højskoleophold på 4,5 - 6 måneder og sammensæt dit eget skema.

 


Vores kernefag

Bæredygtighed og økologi
Friluftsliv
Design
Keramik og Raku
Kunst
Idræt og sport
Outdoor
International linie (undervisningssprog: engelsk)
Rejser (over 2 uger)
Selvudvikling

Fag og emner

Fagområder

Vi har 4 fagområder, hvori du kan vælge blandt en masse spændende højskolefag.

 

Det gode liv - Lær din krop og dit sind bedre at kende. Her kan du vælge mellem fagene adventure, mental og fysisk træning, yoga og NADA.

Kreativ fremtid - Slip kreativiteten løs og udvikle dine kunstneriske talenter i vores fag keramik, kunst, re-design eller dansk sprog og kultur.

Grønne fingre - Her får du viden om bæredygtige byggematerialer når du udforsker vores håndværksfag - bæredygtigt byggeri, tiny house, urter og personlig pleje, og permahave.

Brendere i verden - Oplev verdenen. Både på højskolen og på rejser/studieture med højskolen. Du kan komme helt tæt på kulturen med vores frivillige arbejde i Kenya og frivilligt arbejde i Nepal.

 

Korte kurser

Hvis du vil opleve Brenderup i kortere tid, tilbyder vi korte kurser året rundt. Her kan du få fede oplevelser, nye venskaber og udvikle dig sammen med andre.
Vi tilbyder blandt andet familiekurser, malekurser, filtekurser og rejsekurser til Nepal, Ø-vandringer, Spillemandsmusik & Folkedans, byggekurser og Jule-kurser.
Udforsk højskolens korte kurser.


Praktiske informationer

Højskoleophold på 4,5 - 6 måneder

Du kan tilmelde dig et højskoleophold på 14 uger eller tage det lange ophold på 24 uger. Vi står altid klar til at vejlede dig, du kan kontakte højskolen.

 

Kom indenfor

Vi elsker at få besøg på Brenderup Højskole. Ring til os på +45 6444 2414 eller book en rundvisning af højskolen.


Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog lange kurser

Katalog korte kurser

Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Priser på et langt højskoleophold 

Tilskud og støttemuligheder på højskole

Information om elevpladser

Elevpladser: 50

Plads til 50 elever.

På Brenderup Højskole lever vi for den bæredygtige leveform. De fleste elever er mellem 18-26 år men der er også elever på +40 år. Der plejer at være en god blanding af nationaliteter, køn, alder og livserfaring, på højskolen. 

Rejser

Vi er en højskole, som åbner op for verdenen. Der er mulighed for studieture til blandt andet Marokko og Bremen. Der er også mulighed for frivilligt arbejde i Afrika og Himalaya bjergene.

Rejs til Nepal på højskoleophold
Bliv frivillig i Kenya

Kost

Vi serverer grøn og varieret mad, og arbejder hele tiden på at bruge flest mulige bæredygtige og økologiske råvarer.
Vi har bronzemærke i Økologi, og vi har skåret ned på kødforbruget. I dag har vi gennemsnitlig 4 dage vegetarisk/vegansk.

 

Børn med på lange kurser

Ring på 6444 2414 og hør nærmere.

Konference- og udlejningsfaciliteter

Mulighed for at leje en kursusfløj med lille opholdsstue/mødelokale. Øvrige lokaler efter aftale.

Handicapfaciliteter

5 værelser i stueplan (enkelt og dobbelt) med adgang til fælles handicaptoilet/bad.

Kontakt højskolen

Brenderup Højskole
Stationsvej 54
5464 Brenderup Fyn

Telefon: 64 44 24 14
kontor@brenderuphojskole.dk
Forstander: Birgitte Weidenhof