Højskolen Marielyst

Alle voksne er velkommen på Højskolen Marielyst - dog er vores kurser tilrettelagt til dig, der er senior +50 år. Har du lyst til at dele din livserfaring med andre og indgå i nye fællesskaber samtidig med, at du lærer noget nyt, så er vores højskole lige noget for dig. Vi byder på fag inden for bl.a. musik, samfund, kreativitet og bevægelse. 

Om skolen

Danmarks sydligst beliggende højskole!

Du finder Højskolen Marielyst i de skønneste omgivelser på Falster midt i badebyen Marielyst - kun 300 meter til en af Danmarks dejligste badestrande. Med 15 km til Sydstenen, er vi landets sydligste beliggende højskole.

Højskolen er en hyggelig firlænget bondegård. I 1906 blev gården moderniseret og fungerede som badehotel frem til 1969. Vi har 60 værelser, alle med eget bad og toilet og plads til ialt 84 kursister. Fine undervisningsfaciliteter, ikke mindst vort koncerthus, hvor vi holder morgensamling og byder på undervisning, foredrag og koncerter - ofte med besøg af kendte musikere og foredragsholdere. Alt er i et plan under samme tag og vi har teleslynge i mange lokaler.

Læs mere om Højskolen Marielyst
 

Korte kurser hele året

Fra februar til starten af december tilbyder vi kurser på 4 til 13 dages varighed. Vi har også et jule- og  et nytårskursus.

På højskolen lægger vi vægt på en uhøjtidelig tone blandt ansatte og kursister. Du behøver ikke særlige forudsætninger for at komme her, blot lyst til at lære, udveksle erfaringer med andre og indgå i det helt særlige fællesskab, som højskolelivet giver anledning til.


Vores kernefag

Historie
Kulturhistorie
Klassisk musik
Kor
Rytmisk musik
Kunsthåndværk
Motion
Outdoor
Ornitologi (fugle)
Samfund

Fag og emner

Vi byder på et hav af forskellige fag inden for bl.a. musik, samfund, kreativitet og bevægelse. Som regel kører vi to til fire forskellige fag samtidig, men vi har også kurser, hvor alle følger det samme fag. Morgensamlingerne, eftermiddagsaktiviterne, aftenforedragene og koncerterne er alle fælles aktiviteter for alle kursister. 

Har du en veninde, ven, ægtefælle eller måske et andet familiemedlem, du gerne vil have med på højskole, behøver I ikke nødvendigvis at have samme interesser for at tage på højskole sammen - I kan blot følge hver jeres fag. Så er der også masser at tale om, når I mødes igen senere på dagen og I kan nyde de fælles aktiviteter sammen.

 


Praktiske informationer

10 gode grunde til at vælge Højskolen Marielyst:

  • Masser af levende musik
  • Kvalificeret undervisning af engagerede lærere
  • Alsidigt køkken - naturligvis med elite-smiley
  • Bad og toilet på samtlige enkelt- og dobbeltværelser
  • Kun 300 meter til en af Danmarks bedste badestrande
  • Trådløst netværk på hele skolen og teleslynge i flere lokaler
  • Bus fra Sjælør, Høje Tåstrup og Køge Nord lige til døren
  • Dygtigt personale med masser af godt humør
  • Bibliotek med cirka 6.000 bøger
  • Ingen trapper - alt i et plan.

Læs mere om Højskolen Marielyst

Vi glæder os til at byde jer velkommen på Danmarks smukkeste højskole.

På gensyn
Jannie Lehmann og Christian Schou, Forstanderpar

Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog korte kurser

Skoletype

Seniorhøjskole

Priser

Kursuspris: Fra 3.650 til 11.100 kr. afhængig af varighed og kursus. Prisen er for ophold i enkeltværelse med eget bad og toilet.
Rabat: Ved delt dobbeltværelse.  
Med i prisen: Undervisning, udflugter, underholdning på skolen, festmiddag og måltider.

Information om elevpladser

Elevpladser: 84

Handicapfaciliteter

Værelser og undervisningslokaler i ét plan under samme tag. Teleslynge i undervisningslokaler og spisestue.

Litteratursalon, Quiz dig glad, Rytmisk sammenspil eller Fra foto til maleriFitness for krop og sind, Fuglestemmer, Forår på Marielyst eller SmykkeværkstedRejs med højskolen: Pommern og BerlinRomantik i den tredje alder, Blomsterbinding eller yogaSydhavsøernes herregårde eller Vandring i vandkantenSeniordans, Sydhavsøerne på cykel eller Kunstskole a la BauhausHøjskole Classic: Sydhavsøerne eller Lær at ro kajakSydhavsøerne før og nu eller Golf - Falster rundt Sommerhøjskole – det bedste fra højskolen Sommerhøjskole – det bedste fra højskolen Sommerhøjskole – med SeniorfestivalenSydhavsøernes seværdigheder Yoga, Vandring på fem sydhavsøer eller Sydhavsøerne på cykelKunstrunden, Sydhavsøerne fra motorcykelsædet eller Hjernetræning med mindfulness & musikSensommer på Marielyst eller Lær at flyve droneTilbage til middelalderen, Få gang i skriveriet, Slægtsforskning eller Smykke- og glasværkstedKirker, klostre & kalkmalerier, Naturperler, Bliv dus med din iPad eller Blomsterbinding10 naturlove du bør kende, Verdens ældste monarki, Rundt om Benny Andersen eller Portrættegning60'ernes musik, Fugletræk over Falster, Antikkens tænkere eller FiltningFolkedans & FolkemusikSang for sangbesværede, De glemtes historie, Lyt til og se på klassisk musik eller AkvarelmalingYoga, Digital fotografering, Hverdagsfilosofisk salon eller Klog på sprogMusik på MarielystHyggeligt julekursus - Varm op til julJul på MarielystJul og nytår på MarielystNytår på Marielyst

Kontakt højskolen

Højskolen Marielyst
Bøtøvej 2
4873 Væggerløse

Telefon: 54 13 63 61
kontor@hsmarielyst.dk
Forstander: Christian Schou og Jannie Lehmann