Johan Borups Højskole København

Har du lyst til at gå på højskole i hjertet af København? Johan Borups Højskole ligger ved Frederiksholms Kanal med udsigt til Christiansborg. Vi har en klar kunstnerisk profil.

Om skolen

KUNSTNERISK NORDISK HØJSKOLE I HJERTET AF KØBENHAVN

Johan Borups Højskole har en klar kunstnerisk profil. Underviserne har udover deres arbejde på højskolen en aktiv karriere inden for arkitektur, kunst, teater, litteratur, design, sport, musik og dokumentarfilm. 

LINJER

FORFATTER 
NYE REJSENDE
DOKUMENTARFILM 
TEATER & SCENEKUNST 
ARKITEKTUR & KUNST
DESIGN 
MUSIK 

EFTERMIDDAG OG AFTEN PÅ SKOLEN

Meget af det sociale liv opstår helt spontant, men vi har også masser af planlagte events. Hver tirsdag eftermiddag har vi kor. Nogle gange går vi i teateret eller i biografen, og så har vi ofte spændende åbne arrangementer i vores Kulturhus. Men du kan også sidde lige så stille i vores hyggelige bibliotek og læse en bog.

BESØG OS

Du er meget velkommen til at komme og besøge os. Så kan du med egne øjne se skolen og dens faciliteter, og du kan få en snak med os om, hvad vi har at byde på.

Hvis du har spørgsmål om vores højskole og linjer, hvis du gerne vil have en rundvisning, eller vil tilmelde dig. Er du velkommen til at kontakte os på +45 3312 3445, borups@borups.dk. Du kan se og læse en masse mere om højskole på vores instagram  


Vores kernefag

Arkitektur
Design
Kunst
Film
Rejser (over 2 uger)
Litteratur
Musik
Sangskrivning
Skuespil
Teater

Fag og emner

FORFATTER
Vi tilbyder dig unikke rammer for inspiration og fordybelse i at skrive både poesi og prosa.
Forfatter

NYE REJSENDE
På linjen vil du lære at rejse med respekt for kultur og klima. Du vil lære at planlægge, iscenesætte og dokumentere rejsen og udtrykke dig kunstnerisk om rejsens indhold.
Nye Rejsende

DOKUMENTARFILM
En linje der arbejder med historiefortællingen og dens betydning for vores forståelse af os selv og den verden vi lever i.
Dokumentarfilm

TEATER & SCENEKUNST 
Den workshopbaserede undervisning vil udvikle dine færdigheder gennem selvstændige projekter og samarbejder indenfor både den traditionelle og eksperimentelle scenekunst.
Scenekunst

ARKITEKTUR &  KUNST
Bliv udfordret i forskellige metoder og materialer som collage, støbning, foto, video, konstruktion, installation, scenografi mm.
Arkitektur & Kunst

DESIGN
Vi arbejder med design i mange facetter - både visuelt, rumligt og i produktform. 
Design

MUSIK 
Sangskrivning er hovedåren på Johan Borups musiklinje. Undervisningen foregår som en blanding af oplæg, workshops og individuelt arbejde med løbende feedback.
Musik 


Praktiske informationer

DET BEDSTE KØKKEN!
Det er en helt bevidst prioritering, at Johan Borups Højskoles køkken skal ligge i den absolutte superliga. Vores køkkenchef Charlotte Grønlykke har flere års erfaring ud i det gastronomiske, bl.a. fra selvstændig restaurantdrift og er kendt som kogebogsforfatter.

Køkkenet serverer dagens tre hovedmåltider - og lidt lækkert ind imellem - og alle måltiderne er inkluderet i kursusprisen. Der serveres spændende, varieret og sund mad fra hele verden!

Vi spiser ikke blot for at blive mætte - vi spiser for at få oplevelser!

BOLIG
Johan Borups Højskole er elevernes hjem. Her spiser du alle dine måltider, og her sker der noget fra tidlig morgen til ud på aftenen. Vi har bare ikke nogen senge, så du skal finde et sted at sove ude i byen.
Vi hjælper gerne med links til boligsøgning, send os en e-mail borups@borups.dk eller ring: +45 3312 3445


Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Emnekurser, 24. juli - 30. juli, 1 uge
Emnekurser, 24. juli - 30. juli, 1 uge
Emnekurser, 24. juli - 30. juli, 1 uge
Emnekurser, 24. juli - 30. juli, 1 uge

Lange kurser


Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Læs om priser her

Information om elevpladser

Elevpladser: 100

Rejser

Både i efterårs- og forårssemestret tager eleverne på studierejse til forskellige destinationer, vi bruger turen som arbejdsrefugium. Fælles for alle rejser er, at vi rejser til lands, til vands - ikke i luften. 

Konference- og udlejningsfaciliteter

Udlejning til møder, konferencer, receptioner, personaleseminarer, modeshows, koncerter mv. Både dag, aften og weekend. Ingen overnatning. Skolens kvalitetskøkken kan levere maden. Læs mere HER

Undervisningssamarbejde

 

Kære Gymnasium

Johan Borups Højskole inviterer jer til en dag på Danmarks mest urbane højskole. Vi skal sammen på oplevelsestur i hjertet af København, her skal vi udforske byen og finde træningsspots, som kan give alle sved på panden. I vil lære om højskolekulturen og sportens udvikling i byen – og så skal vi diskutere muligheder og problemer ved at bruge byen som træningsplads