Krabbesholm Højskole

Drømmer du om at udvikle din kreativitet og måske om en uddannelse inden for kunst, arkitektur, design og visuel kommunikation, kan Krabbesholm blive springbrættet til din fremtid.

Om skolen

Vores kursusprogram henvender sig til alle, uanset forudsætninger. Mange kommer, fordi de har lyst til at prøve sig selv af. Andre for at udvikle sig målrettet i forhold til en videregående uddannelse inden for højskolens fagområder: arkitektur, design, kunst og visuel kommunikation.
Alle er velkomne!

En stor del af højskolens lærere er udøvende kunstnere, grafikere eller praktiserende arkitekter og designere.

For elever på efterårskurserne arrangerer højskolen satellitkurser i Aarhus og København det efterfølgende forår i forbindelse med optagelsesprøverne til kunstakademier, arkitektskoler og designskoler. Satellitkurset er gratis for efterårsholdets elever.

Krabbesholm er en af Danmarks ældste og største højskoler – traditionsrig men med en udpræget nutidig appel som kunsthøjskole.


Vores kernefag

Animation
Arkitektur
Billedkunst
Design
Forberedelse til Kunst/kreative uddannelser
Grafisk design
Keramik og Raku
Mode
Møbeldesign
Performance

Fag og emner

LINJEFAG

Når man tilmelder sig et ophold på Krabbesholm Højskole, skal man på forhånd vælge et af skolens fire linjefag.
Linjefagene er:

Kunst: På Kunst arbejder du med at opleve kunst, fortolke kunst og lave kunst - i alle slags medier. Kunst forener og heler, kunst kommunikerer og fortolker. Kunst ændrer verden - og trives bedst i en fri verden. 

Arkitektur: På Arkitektur reflekterer du konstant over måder, vi mennesker lever på og lærer alle de grundlæggende metoder i faget.

Visuel kommunikation: På Visuel kommunikation lærer du at udforske og udfordre det visuelle sprog og at arbejde med visuelle effekter i animation og 3D. Du lærer centrale grafiske redskaber inden for bøger, magasiner, plakater, visuel identitet, typografi, logotyper, installationer og digitale programmer som Cinema 4D.

Design: På Design arbejder du med formgivning - både af beklædning, møbler og produkter. Design er at leve sig ind i andres virkelighed og engagere sig socialt. Design er at udvikle og udtrykke sin indvividualitet og forholde sig æstetisk til verden.


Praktiske informationer

FACILITETER

Som elev har du dit eget arbejdsbord og adgang til samtlige af højskolens værksteder: Mac-computere med storformatprinter, RISO-trykkeri, fotostudie med mørkekammer, grafisk design værksted med serigrafi og linoleumstrykkeri, atelier, tegnesale, keramik, træ- og metalværksted, laserskærer, 3D printer, syværksted og et veludstyret fagbibliotek.

Til skolen hører en stor udstillingsbygning - Four Boxes - hvor eleverne jævnligt udstiller deres arbejde. Udefrakommende kunstnere, designere og arkitekter udstiller også i bygningen.

HVERDAGEN

På Krabbesholm får du del i et intenst arbejdsfællesskab. Døgnet rundt. Her udvikler du sig personligt, menneskeligt og kreativt.

Som elev på Krabbesholm bruger man størstedelen af sin tid på faglig fordybelse og socialt samvær. Et ophold på Krabbesholm er en pakkeløsning, hvor undervisning, fællesarrangementer, møder og praktiske opgaver med køkken og rengøring hænger sammen. Et højskoleophold er, når alt kommer til alt, først og fremmest et socialt eksperiment. 

BELIGGENHED
Krabbesholm ligger direkte ned til Limfjorden, lidt uden for Skive. Den historiske hovedbygning er fra 1565. Både elever og lærere bor på højskolens område.
 

Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog lange kurser

Skoletype

Fagspecialiseret højskole

Priser

For undervisning og ophold med fuld forplejning er prisen pr. uge 2125 kr. for dobbeltværelse og 2325 kr. for enkeltværelse pr. uge. Af kursusprisen udgør 70% skolepenge til undervisning og 30% til kost og logi. 

Få mere information om priser her

Information om elevpladser

Elevpladser: 121

Krabbesholm Højskole har plads til 122 elever pr. semester.

Rejser

Både i efterårs- og forårssemestret tager eleverne på studietur i udlandet.

Der arrangeres også mindre studieture, eksempelvis til København eller Hamborg, hvor eleverne besøger relevante uddannelsesinstitutioner, tegnestuer, museer og udstillinger.

Kost

Vores køkken tilbereder mad, der passer til stort set alle diæter, bl.a. til vegetarer, veganere og allergikere. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt vi kan imødekomme dine behov i forhold til en særlig diæt, så er du meget velkommen til at ringe.

Børn med på lange kurser

Vi har før haft elever med børn, men der er mange overvejelser, man skal gøre sig, inden man tager et eller flere børn med til Krabbesholm. Vi foreslår, at du ringer og får en snak med skolen inden du beslutter sig.

Handicapfaciliteter

Grundet skolebygningernes alder og udformning har vi desværre meget mangelfulde handicapfaciliteter. Det beklager vi.

Kontakt højskolen

Krabbesholm Højskole
Krabbesholm Alle 15
7800 Skive

Telefon: 97 52 02 27
post@krabbesholm.dk
Forstander: Caroline Spliid Høgsbro