Rødding Højskole

Siden 1844 har vi været leverandør af fællesskaber og dannelse, viden og dygtiggørelse, nye venskaber og netværk, oplevelser, fordybelse og levende kultur. Vi er Danmarks første og verdens ældste højskole - dengang som nu inspireret af Grundtvigs tanker.

Om skolen

Selvforsyning  |  Musik  |  Design  |  Journalistik  |  Politik |  Litteratur  |  Tekstil

Samfundet siger, du skal finde dig noget at leve af. Vi giver dig noget at leve for. Rødding Højskole er derfor et frirum, hvor det ikke handler om kompetencer og karakterer, men om at være menneske og få styrken til at være det - i fællesskab med andre.

På Rødding Højskole kan du forfølge alt det, du brænder for eller drømmer om. Men vi udfordrer dig, så du bliver bedre til at flytte dig og turde noget nyt.

Læs om livet på højskolen

Et ophold har to rejser: En fællestur til et europæisk land og en hovedfagstur til et land udenfor Europa.


Vores kernefag

Bæredygtighed og økologi
Have
Design
Forberedelse til Kunst/kreative uddannelser
Tekstil
Forberedelse til Journalisthøjskole og andre medieskoler
Journalistik
Politik
Litteratur
Musik

Fag og emner

Vil du lave mere selv og lære om selvforsyning? Elsker du musik, og vil du gerne spille i band? Er du kreativ, og tænker du på at uddanne dig i design eller arbejde med tekstil? Drømmer du om at blive morgendagens journalist? Tænder du på politik og debat? Elsker du at give livet mening gennem litteratur og kunst? Eller har du bare lyst til at blive klogere på dig selv, dine medmennekser og verden omkring dig?

På Rødding Højskole møder du et hold engagerede, fagligt kompetente lærere, der brænder for deres fag. Du vælger ét af hovedfagene

Med udgangspunkt i hovedfaget sammensætter du dit eget skema. Vælg op til otte fag blandt mere end 40 sidefag. Forstærk dine færdigheder, forfølg dine interesser - eller styrk din nysgerrighed ved at afprøve ny viden og opdage ukendte muligheder.

Se sidefag

+ morgensang, foredrag, debat, koncerter, caféaftener, temauge og fester!


Praktiske informationer

# / Hjemlighed
Vi er et sted, hvor lærerne bor på eller ved skolen for at skabe den hjemlighed og det fællesskab, der er nerven på højskolen. Vi har et køkken med dedikerede medarbejdere, der brænder for at lave spændende mad - sundt, grønt og så vidt muligt økologisk. 

# / Rammerne
Skolens bygninger er fyldt med stemning og sjæl, hvor den gamle stald og lade med kornsiloer og høloft er blevet ombygget til et unikt undervisningsmiljø med auditorium, mødeøer og gangbro samt kreative lokaler.

# / Levende kultur
Vi er et lokalt kulturcenter med over 150 årlige foredrag, koncerter og debatter, hvor foredragsholdere, musikere, kunstnere, politikere og samfundsdebattører fra hele landet indtager talerstol og scene.


# / Beliggenhed
Skolen ligger i hjertet af Sønderjylland med Vadehavets natur og Danmarks historiske højdepunkter lige udenfor gårdspladsen. I byen har vi svømmehal, fitnesscenter, to biografer og kun et kvarters kørsel til Vejen Station, hvorfra der er direkte tog til København og Aarhus.

Læs mere om Rødding Højskole her.
 


Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog lange kurser

Katalog korte kurser

Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Læs om vores priser

Information om elevpladser

Elevpladser: 100

Rejser

Alle elevhold tager på fælles studietur, og hvert hovedfag rejser ud i den store verden: 

Selvforsyning - Norge
Musik - Brasilien
Design - Sydafrika
Journalistik - Israel/Palæstina
Polittik - USA
Litteratur - Mexico
Tekstil - Sydafrika

Læs om rejser

Børn med på lange kurser

Gode forhold for børn. Velfungerende kommunal dagpleje. Folkeskole, friskole og tre børnehaver i gåafstand fra højskolen.

Konference- og udlejningsfaciliteter

Udlejningskapacitet: 200 personer.

Handicapfaciliteter

Teleslynge i foredragssal, ramper og enkelte værelser til kørestolsbrugere.

Tro, håb og kærlighed. ”Så bliver da tro, håb og kærlighed. Men størst er kærligheden”De dybeste rødder. Fortællinger om Danmarks folkesjæl i historie, litteratur, kunst, sang og naturAnalogt tryk. Et værkstedskursus. Inspiration i tiden. En del af Kreativ sommerhøjskole 2023Naturvandringer. Vadehavet og marsken. Unikke vandringer og naturoplevelser med store fortællingerLivsglædens nødvendighed. Livsfilosofisk uge om den muntre alvor og det gode livFrit maskinbroderi. Et værkstedskursus. Tekstile landskaber. En del af Kreativ sommerhøjskole 2023Billedvævning. Et værkstedskursus. Naturens magi i tråd. En del af Kreativ sommerhøjskole 2023Dobbeltvæv. Et værkstedskursus. Teori – praksis – funktion. En del af Kreativ sommerhøjskole 2023Familiekursus. Musik, kreativitet, leg, natur og livsglæde (børn fra 6 år)Familiekursus 2023. Det gode liv (børn fra 6 år)På cykel langs Kongeåen. Oplev naturen, mød kulturen og hør historienNaturvandringer, filosofi og god mad. En højskoleuge for livsnydereDet, vi lever for. Litteraturkursus med kunst og historieRødding Revival. Tilbage til rødderne. Seks måneders højskoleophold på seks dage. Grænselandskursus 2023. Europa i bevægelse. Nationalstat og mindretal under forandringNordisk kulturuge. Mød nordiske forfattere, kunstnere, musikere og smag det nordiske køkkenKunst, kultur og kristendom. Højskoleuge om troens aftryk i dansk åndslivSyning. Et værkstedskursus. Konstruktion og beklædning. En del af Værkstedsugen 2023Frit broderi. Et værkstedskursus. Broderi sting for sting for sting. En del af Værkstedsugen 2023Tæppevævning. Et værkstedskursus. Frie teknikker og designudvikling. En del af Værkstedsugen 2023Billedvæv. Et værkstedskursus. At tegne grafisk med flyvende nål. En del af Værkstedsugen 2023Så syng da Danmark – og syng dig glad. Mød Højskolesangbogens sange, forfattere og komponisterNytår i Rødding. Årsskifte i højskolerammerAlsidigt fagudbud med 7 hovedfag og 40 sidefag

Kontakt højskolen

Rødding Højskole
Flors Alle 1
6630 Rødding

Telefon: 74 84 22 84
kontor@rhskole.dk
Forstander: Anja og Mads Rykind-Eriksen