Suhrs Højskole

Suhrs er en fagspecialiseret højskole med fokus på mad, gastronomi, bæredygtighed og kulturliv. Her er der plads til personlig udvikling, kreativitet og at lave en masse lækker mad i et fællesskab. Suhrs ligger midt i København, i to hyggelige byhuse, omgivet af kulturtilbud, parker og Strøget. Du kan vælge at bo på Højskolen eller hjemme.

Om skolen

OPLEVELSER FOR LIVET

Suhrs handler om mere end mad, og vi har hverken karakterer eller prøver. Højskolelivet er i fokus, og det betyder et væld af oplevelser, blandt andet teaterture, kulturaftener, fester, hygge og samvær. Vi tager også på ture til skov og vand, og besøger grønne iværksættere, der er med til at gøre en forskel.

På hvert hold åbner vi vores egen pop-up restaurant i samarbejde med en inspirerende kok, hvor venner, familie og gæster udefra er velkommen.VI FAVNER KONTRASTER

På Suhrs er der plads til alle ambitionsniveauer. Du kan både være helt almindeligt glad for at lave mad – og aspirere til at blive kok.

Vi går ind for forskelligheder og ønsker at nærme os dem med nysgerrighed og rummelighed. 

 

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Vi har samlet dem lige her.

 

HVAD SIGER VORES TIDLIGERE ELEVER?


"Højskolen blev min redning til at finde en vej igen, og jeg er blevet inspireret til at tage en masse udfordrende valg og forfølge mine drømme" - Alvilda

"Jeg valgte som pitstop-elev, at tage på højskole som en pause fra studie og - hverdagslivet, og jeg kan klart anbefale det" - Torben

Mød dem her


Vores kernefag

Bæredygtighed og økologi
Natur og Miljø
Gastronomi
Iværksætter
Kulturhistorie
Litteratur
Madlavning
Sundhed
Motion

Fag og emner

VORES 3 LINJER

GASTRO: På Gastro lærer du at lave mad udover det sædvanlige, uanset om du er øvet eller nybegynder. Du lærer om teknik, tilsmagning, anretning, menu-udvikling og meget mere. Vi får også tid til leg og eksperimenter, når vi går i dybden med emner såsom saucer og fond.

OMSTILLINGSAGENTOmstillingsagent fokuserer på løsninger, og på, hvordan vi omstiller os til en bæredygtig fremtid fyldt med mad, smag og grøn udvikling - i pagt med naturen. Du får en forståelse for, hvor maden kommer fra, fra jord til bord, og lærer om sæsoner, kvalitet og at anvende kød med omtanke. Vi besøger også jordbrug.

KULTUR OG BYLIV:  På Kultur og Byliv tager vi på byvandringer i storbyens rum, hvor vi udforsker og reflekterer over byens kultur, historie og tendenser. Det er også linjen, hvor du lærer at tænke konceptuelt og kreativt – fra tanke til handling, og udvikler events. Vi skal bruge de indtryk, vi samler fra byen til at skabe vores egne oplevelser.

 

VALGFAG PÅ SUHRS

Vi har også valgfag såsom Ost, Keramik, Bag, Litteratur, Ro på, og Klatring. Se alle vores valgfag og fællesfag

Du vælger først linje og valgfag når du begynder, og det er forskelligt hvor meget linjerne er i køkkenet.


Praktiske informationer

Vi har optag i januar og februar for forårsholdet, og i august og september for efterårsholdet. Et langt ophold på Suhrs varer ca. 3-6 mdr, hvor sommerkurserne somregel er af én uges varighed. 

Højskolen holder til i to hyggelige byhuse midt i København, hvor skolen har ligget i over 100 år. Vores værelser, toiletter og badeværelser er renoverede.

Omkring halvdelen af eleverne bor på højskolen. Uanset hvor du bor, kan du spise alle dine måltider på skolen og deltage i aktiviteter uden for undervisningen både på hverdage og i weekenden. 

Størstedelen af vores elever er i 20'erne, men det ændrer sig løbende fra hold til hold. Ofte har vi også elever, der er ældre, som f.eks. ønsker en (tænke)pause fra studie – eller arbejdslivet.  

Eleverne er både danske og internationale. Vi forventer blot, at du kan forstå et basalt dansk, da undervisningen foregår på dansk.

Følg os på Instagram eller Facebook for et indblik i vores hverdag på højskolen. 

Læs også om vores ugekurser i sommerferien her 

Nysgerrig? Book en rundvisning, så du kan opleve, hvor rart her er. Læs på Suhrs.dk om mulighederne for at få dækket togbilletterne. 

Eller ring +45 33 12 80 53 og få en snak med os mellem kl. 9-14.


Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog lange kurser

Skoletype

Fagspecialiseret højskole

Priser

Du kan læse om priser og datoer her.

 

ØKONOMISKSTØTTE

Har du brug for økonomisk støtte? Læs mere her.

 

PITSTOP 

Hvis du trænger til en (tænke)pause fra dit videregående studie, har du mulighed for at tage et pitstop til reduceret pris. Læs mere her.

Information om elevpladser

Elevpladser: 50

Lidt over halvdelen af eleverne bor på højskolen. Resten af vores elever bor andre steder i København. 

Når du har betalt tilmeldingsgebyret, har du sikret dig en plads på holdet. 

Du kan tilmelde dig lige her.

Rejser

ITALIEN

Vi rejser 10 dage til Italien og udforsker den italienske madkultur, når vi besøger vingårde, kokkeskoler og lokale producenter. Vi kommer til at lære at lave ægte italienske specialiter såsom pizza, pasta og pesto.

Kost

På Suhrs elsker vi mad, og vi vil gøre alt for, at du også skal elske maden, mens du er her. Så du kan sagtens spise kød, være vegetar, veganer, allergisk eller spise efter religiøse hensyn. 

Konference- og udlejningsfaciliteter

Når vi ikke selv bruger vores køkkener, lejer vi dem gerne ud med tilhørende lokale til spisning. Ring og hør nærmere på 33128053.

Undervisningssamarbejde

Suhrs Højskole ligger centralt i København og kan tilbyde at tilrettelægge forløb, som passer til jeres Gymnasium.

Eleverne får mulighed for et indblik i et lærerigt og fællesskabsorienteret miljø.

Vi kan tilbyde undervisning inden for følgende områder

  • Bæredygtighed
  • Natur
  • Mad
  • Bykultur og historie

Spørg gerne ind til mulighed for et konkret emne eller forløb på kontakt@suhrs.dk

Kontakt højskolen

Suhrs Højskole
Pustervig 8
1126 København K

Telefon: 33 12 80 53
kontakt@suhrs.dk
Forstander: Rasmus Willig