Når du træder ind på Askov, åbner du døren til et fællesskab fyldt med mennesker, du aldrig før har mødt – og som du nok heller ikke ville have mødt andre steder. Her samles elever med vidt forskellige interesser, baggrunde og drømme, og netop den mangfoldighed skaber en helt særlig dynamik. Det er vores erfaring, at lige præcis vores forskelligheder er nøglen til det gode højskoleophold.
Om skolen
Personlig udvikling - siden 1865
På Askov former du selv dit skema med de fag, der tænder dig. Hvad end du brænder for litteratur, keramik, spiludvikling, film, animation, musik, bevægelse, maleri eller noget helt andet, kan du dykke ned i dine interesser med engagerede undervisere ved din side – undervisere, som brænder både for faget og for din udvikling.
Hver dag ybder på morgensamling, fællesspisning og aktiviteter, der spænder fra kreative aftener til brætspil, serier, musik og fester.
Højskoleliv som hverdagsliv - siden 1865
På Askov er der en fin balance mellem struktur og frihed. Du vælger selv, hvilke fag der skal fylde din hverdag (se alle fag), og i fritiden bestemmer du helt selv tempoet. Her er plads til både fordybelse og fællesskab – eller til at lade op alene på et enkeltværelse. Der vil altid være noget at give sig til med dine højskolevenner - hvis det er det du har lyst til. På Askov findes der ikke én rigtig måde at være højskoleelev på – vi rummer det hele.
Oplevelser for livet - siden 1865
Et ophold på Askov Højskole giver dig nye perspektiver og et evigt fællesskab. Du vil opdage drømme, du ikke vidste, du havde - og som du vil have lyst til at forfølge. Tag hul på dit højskoleliv med åbne arme, så vil du opleve, at Askov har uendeligt med muligheder for dig og din udvikling. Du rejser herfra med oplevelser for livet - og en stærkere fornemmelse af, hvem du er, og hvor du er på vej hen.
Vores kernefag
Animation
Film
Forberedelse til Journalisthøjskole og andre medieskoler
Spiludvikling
Video
Dansk som 2. sprog
Litteratur
Sprog
Esport
Keramik og Raku
Fag og emner
Lange ophold
På Askov er skemaet delt ind i 2 - 3 perioder, alt efter hvor langt et højskoleophold du vælger. Du sammensætter selv dit skema med linjefag og valgfag - og så er der et par fællesfag, vi insisterer på, at du skal have. Dit linjefag fylder 2 dage og dine valgfag fylder 3 dage.
Linjefag
Keramik
Litteratur
Filmproduktion
Game Design
Dansk Sprog og Kultur
Valgfag
Musik
Udefag
Glas
Vinylklub
3D print
Nonfiktion
Keramik
Dronecertifikat
Animation
Tegning
Kunsthistorie
E-sport
Spadseretur
Filmklub
Tegning
Eksistens
Bogklub
Kor
Manuskript
Maleri
Robotteknologi
Retorik
Sci-fi
Skriveklub
Teatersport
Velfærdsæstetik
Videoværksted
Verden omkring dig
Læs mere om valgfagene her.
Der er desuden altid mulighed for selv at byde ind med, hvilke fag der skal udbydes. Der er mere end en gang opstået helt nye fag. Du er altså med til at præge ikke alene de valg du selv tager, men også de fag der kommer på Askov Højskole – sådan laver vi højskole sammen.
Det prøveforberedende forløb (springbræt til journalistik)
På fire uger bliver du fortrolig med de forventninger og krav journalistuddannelserne har til dig ved de årlige optagelsesprøver. Du lærer om skriveteknik, paratviden, sprogkorrekthed og grammatik. Vi arbejder med dit journalistiske potentiale og du får kendskab til forskellige journalistiske metoder.
Praktiske informationer
Askov Højskole - siden 1865
Askov Højskole ligger naturskønt i Askov ved Vejen – tæt på motorvej og tog - og kun 2,5 time fra København. Her finder du alt, hvad du behøver for et inspirerende højskoleophold: Danmarks største privatejede bibliotek (til fri afbenyttelse), musiklokale, gymnastiksal, fitnesslokale (med mulighed for cardio- og styrketræning) og et stort, grønt parkanlæg.
Du bor i Ny Rolighed eller på Pigegangen med mulighed for enkelt- eller dobbeltværelse og deler bad/toilet med andre elever. Ny Rolighed er bygget i 2024 og byder derfor på nye, lyse og moderne værelser. En gang boede der kun piger på Pigegangen, sådan er det ikke længere. Pigegangen er ældre værelser, som løbende er moderniseret. Eleverne beskriver oftest værelserne som hyggelige og hjemlige.
Et sted at gro - siden 1865
Højskole er for alle over 17½ år uanset baggrund, livssituation og økonomi. Derfor har vi en lang række muligheder for at hjælpe dig på højskole.
Økonomiske muligheder
Vi har to elevstøttefonde, og derudover kan du søge støtte gennem en række ordninger, afhængigt af din situation. Det kan fx være, hvis du:
-
Ikke har en ungdomsuddannelse
-
Er i gang med en erhvervsgrunduddannelse (EGU)
-
Er i et "pitstop" mellem uddannelser
-
Har en minoritetsetnisk baggrund eller er flygtning
-
Har sociale, økonomiske eller helbredsmæssige udfordringer
Derudover tilbyder vi mentorordning. Læs mere om det her.