Kunsthøjskolen i Holbæk

Kunsthøjskolen har et af landets fremmeste undervisningsmiljøer inden for billedkunst. Her mødes mange forskellige mennesker, udveksler synspunkter og udtænker og gennemfører projekter på tværs af fag. Undervisning af professionelt udøvende billedkunstnere, arkitekter, designere m.fl. Her kan du afprøve og udvikle dine evner inden for samtidskunst.

Om skolen

Plads til Kunst

Vi skaber rammerne for, at du kan danne venskaber og netværk for livet. Kunsthøjskolen vil gerne udfordre dine forestillinger om, hvad både livet og kunsten kan være. Gennem det æstetiske undersøger vi verden og når derigennem frem til en større forståelse af den, hinanden og os selv i fællesskabet.

I mere end 50 år har det skabende miljø her på Danmarks første kunsthøjskole dannet rammerne om sprudlende kreativitet samt et socialt liv med stor fokus på fællesskab, tolerance og ansvar.  De kunstneriske fag fungerer som omdrejningspunkt i skolens undervisning, og vi har siden opstarten i 1962 udbudt kunst kurser i bl.a. maleri, tegning, fotografi, keramik, musik, arkitektur, design, litteratur og senest også i digitale medier.  
En af vores grundidéer er; at Kunsthøjskolens elever skal kunne tilegne sig viden om forskellige kunst, design, arkitektur områder igennem det kunstneriske arbejde og endvidere have muligheden for at udforske krydsfeltet mellem kunstarter.

Da kunsten er under konstant forandring, inviterer vi forskellige gæstelærere til vores kursusforløb for derved at bevare dynamikken, aktualiteten og nyskabelsen.

Siden 2010 har Michael Nielen været forstander


Vores kernefag

Animation
Arkitektur
Billedkunst
Design
Forberedelse til Kunst/kreative uddannelser
Grafik
Installation
Keramik og Raku
Kunst
Maleri

Fag og emner

På højskolen vælger du selv din vej

De Lange kurser på Kunsthøjskolen har en varighed på mellem 18 og 20 uger og bliver traditionelt fordelt over 3 perioder. Ved starten af hver periode vælger du 2 nye fag for den periode, dog vælger man kun 1 fag ved den sidste periode. Du får derved mulighed for i alt at følge 5 fag. På den måde får du muligheden for at afprøve de forskellige kunst, arkitektur og design teknikker, indhold, potentialer og perspektiver, i et professionelt og tværfagligt miljø. Blandt de faste kunst, arkitektur og design fag: analogt-fotografi, animation, arkitektur, design, digitalt-fotografi, maleri, litteratur, lydkunst, keramik, installation, grafisk design, grafik, video, tegneserier, skulptur, smykker, serigrafi
Underviserne er professionelle kunstnere om underviser i kunst, arkitektur og design.

Korte kunst ugekurser hen over sommeren – fra juni til først i august

Sommerkurser på Kunsthøjskolen er et levende mødested for engagerede borgere, som typisk kommer på højskolen for at få faglig kunst fordybelse og samtidig nyde et lille afbræk i godt selskab. Kunsthøjskolen tilbyder kunst sommerkurser af både 8 og 14 dages varighed.


Praktiske informationer

Kunsthøjskolen blev grundlagt i 1962 og var den første højskole der fokuserede på de kunstneriske fag. Skolen har til huse i den gamle Holbæk Slot Ladegaard, der med et bygningsareal på 8.800 m2 danner rammen om værksteder, studielokaler og beboelse for elever og lærere.

Det sociale liv på Kunsthøjskolen er som regel vildtvoksende. Med de kunstneriske processer som omdrejningspunkt er der rig mulighed for at lave frie elevprojekter på tværs af værkstederne både i og udenfor undervisningstiden.

Værkstederne er åbne i døgndrift, og Kunsthøjskolen råder over følgende specialværksteder: Foto, grafik, keramik, maleri, skulptur, arkitektur, design, smykker, serigrafi, film og animation, teater- og filmsal, og musiklokale. Til øvrige kunst / fagområder indrettes værkstederne ad hoc.

Udgifter til kunst materialer betales af den enkelte elev.
På skolen findes en velassorteret kunst materialebutik, som holder åbent daglig.
På skolens område findes trådløst internetadgang.

Kunsthøjskolen har et fuldstændigt fantastisk køkkenhold som driver køkkenet efter miljø- og økologi-bevidste principper. – Ligsom en del af grøntsagerne kommer fra skolens eget økologiske gartneri.

Skoletype

Fagspecialiseret højskole

Priser

Priser for de lange kurser: Forår 38.000 DKK 20 uger / Efterår 34.200 DKK 18 uger +2.800 kr. for studietur, samt evt. tillæg for bad og/eller enkeltværelser.

Ugepris siden 2023:
Dobbeltværelse bad 1.950/ uden 1.900
Enkeltværelse bad 2000/ uden 1.975

 

Information om elevpladser

Elevpladser: 77

Kunsthøjskolen kan have op til 77 elever boende på vores lange kurser (18-20 uger), og for at skabe en overskuelig social enhed, inddeles de fra undervisningsstart i 5 bo-områder, som vi kalder familier.

Læs desuden om Kunsthøjskolens elevvejledning

Rejser

Studietur til Berlin

De lange kursushold tager på en studietur til Berlin. Her besøger vi gallerier udstillinger samt museer med både historiske værker og den nyeste samtidskunst. En inspirerende tur med et fokus på f.eks. kunst, design og arkitektur

Kontakt højskolen

Kunsthøjskolen i Holbæk
Holbæk Slot Ladegård, Ladegårdsalléen 5
4300 Holbæk

Telefon: 59 43 18 88
info@kunsthojskolen.dk
Forstander: Michael Nielen